Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

donderdag 17 mei 2012

Honduras-Guatemala

We hebben de koffertjes weer gepakt en hebben een bus geboekt om naar Antiqua in Guatemala te rijden, een tochtje van 14 uur in een zeer comfortabele bus. Vanaf San Pedro Sula worden een aantal van de nog lege 1e klas stoelen onder de 2e klas verloot, een zeer simpathiek voorbeeld voor b.v. vliegmaatschappijen.




Antiqua is de voormalige hoofdstad van de vroegere spaanse heersers, maar is en de 18e eeuw 3 x door een aardbeving getroffen. Daarna besloten de spanjaarden de hoofdstad te verplaatsen naar wat nu Guatemala-City is. Evenwijdig aan de pacific kust liggen 34 vulkanen in dit laand waarvan er nog 3 actief zijn. Vanuit Antigua, op 1500 meter hoogte kunnen we er 3 zien. Het stadje is prachtig gerestaureerd maar er zijn ook nog veel ruines. We vermaken ons prima, zijn getuige van een processie, waarbij 40 mannen of 40 vrouwen met een gigantische baar door de stad aan het sjouwen zijn, heel imposant! Het is wel erg Volendam achtig dus vluchten we na een paar dagen naar een lodge in de bergen. We slapen in een sobere trekkershut, springveren terugdrukkend in het matras, maar de sfeer en het vegetarische voedsel is uitstekend. Op het ogenblik zijn we verkast naar Lago de Atitlan, in geweldige storbuien overigens, langzaam rijdend verkeer dus en zelfs een auto over de kop door een modderspoor. Morgen maken we een vaartocht op dit zoetwatermeer, belangrijk voor de koffieplantages in dit gebied. Overmorgen vertrekken we naar de Rio Dulce, een hurricanehole voor zeilers aan de kust van de Golf van Honduras (Carieb).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten