Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

woensdag 23 februari 2011

Valle de Anton.

Als we weer terug zijn bij de Job passeerd net een groot cruiseschip. Erg imposant dit zo vanaf je bootje voorbij te zien schuiven!. We boeken weer een nu iets kleiner kamertje bij een duitse ex koopvaardijofficier die hier een hotelletje is begonnen, in het plaatsje Valle de Anton. Merkwaardig dat er zoveel plaatsen op de wereld genoemd zijn naar mijn vader, ook in noord Spanje lagen wij achter een kaap met zijn naam nl. Cabo Anton. Valle, zoals de panamezen deze bestemming noemen is een krater van een vulkaan met een diameter van circa 5 kilometer. De lava is na de uitbarsting teruggelopen en heeft een paar miljoen jaar geleden een vlakke plaat achtergelaten, je kunt hier daarom ook fietsen huren. De plaat is nu prachtig begroeid en het is hier koel vanwege de hoogte van 3000 meter. Zoals op de fotos te zien is mijn haar van een lengte die Tyne niet aanstaat. Ik moet dus naar de kapper. Tyne loopt nog even terug naar het hotel om paraplus te halen want er drijgt een bui, en dat ze even weg is is maar goed ook. Ik kom bij een plaatselijke kapper die als hij mij ziet, gelijk zijn tondeuzes een servibeurt geeft. Om de tijd voor de wachtenden na mij te doden heeft de kapper op een flatscreen een pornofilm opgezet. Terwijl de acteurs er behoorlijk werk van maken, begint de kapper aan zijn klus, maar ondanks de lengte van mijn haar is hij binnen 5 minuten klaar, ik bedoel dan met mijn haar. Zeer snel dus gekortwiekt (begin steeds meer vogelaarstermen te gebruiken) en


$3.-- lichter sta ik weer buiten waar ik het nog frisser ervaar. Tyne is inmiddels ook weer in het centrum en loopt mij bijna straal voorbij, zo onherkeenbaar ben ik geworden. Het wordt goedgekeurd. We hebben een paar leuke dagen in Valle, maar moeten nu weer terug voor de keuring. Inmiddels hebben we kennisgemaakt met een stel canadezen, die graag linehandler willen zijn en we zien ook een oude kennis uit Patagonie binnenlopen n.l. de zweden Monica en Jan.  Ook zij willen graag mee door het kanaal omdat zij op Pacific blijven. Op de 19e is alles gereed en we liggen achter het anker te wachten op de pilot die om 7.00 H zou moeten verschijnen. Helaas wordt de doorvaart geannuleerd en moeten we tot de volgende dag wachten. We besluiten om naar het nabij gelegen eiland Taboga te varen om de tijd te doden wat geen straf was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten