Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 1 maart 2010

Eiland Chiloe

 Op weg naar de volgende bestemming worden we uitgebreid gefilmd door een marineboot. Dit eiland is wel heel bijzonder, glooiende landschappen en heel toevallig schitterend weer. Op een dag liggen we voor anker voor een kerkje in Estero Pailad, een bijzonder mooie inlet. Als we een stuk wandelen komen we in kontact met een engels sprekende vrouw die hier sinds een maand woont, heel aardig, was docent evenals haar man op een soort agrarische hogeschool. Brachten ons terug via de rivierbedding naar de boot. Heb ze uitgenodigd om de volgende dag een bakje te doen, zoals ze in N-Holland zeggen.
Enfin  zondag komen ze aan boord met een flesje wijn en een potje eigen gemaakte honing, staat er opeens een man op de kant te schreeuwen dat er in het noorden een hevige aardbeving was geweest.
Omdat zij kinderen in Valdivia hadden wonen zijn ze uiteraard meteen vertrokken. We hebben een bericht achtergelaten om te horen hoe e.e.a. is afgelopen. In de middag zijn wij vertrokken naar Caleta Yal, de volgende ochtend zat ik vast in een lijn van boeien die voor de oesterkweek worden gebruikt. Met de bijboot en BB motor als sleepboot konden wij weer vrij komen, de achteruit werkt immers niet. Zondag aangekomen in marina Quinshed, gerund door een engelsman die hier sinds 8 jaar woont. Willyam, een
schatje van een man, op zondag al zijn kinderen en kleinkinderen over de vloer. Heeft in die 8 jaar hier 16 houten schepen gebouwd dus een man waar ik wel lekker mee kan  kletsen. Heb hier een paar uur rondgelopen, heel erg mooi landschap. Carl had het druk met beantwoorden van zijn email.
Vlak voor onze aankomst is hier een grote kolonie zeeleeuwen neergestreken, ze stinken een uur in  de wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten