Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

donderdag 21 januari 2010

Parry 3

Buiten de 4 marinemensen is er nog een stel op de basis, het is de argentijnse natuurfotograaf Sergio Anselmino en zijn vriendin Caroluina. Sergio heeft alleen in 24 dagen een groot deel van Stateneiland verkend, en maakt schitterende fotos. Hij heeft dit al eerder op Tierra del Fuego gedaan, ook alleen, Het is een beer van een kerel maar valt tijdens deze tochten 15 kilo af. Moest ik ook maar eens doen.
 Ze bezoeken ons op de boot per kano en de volgende dag gaan ze met ons mee naar een zoetwatermeer hoog in de bergen, ook marinehond Rocky vergezeld ons. Sergio verteld ons over een project van een Japanse kunstenaar die in de aarde een kubus heeft geprojecteerd die op 8 punten uit de aardkorst breekt.

Ik ben nieuwsgierig naar dit project en besluit van Stateneiland naar dit punt te zeilen. In de tussentijd wordt onze BB motor door de marine gerepareerd(kapotte bougie),.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten