Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

dinsdag 22 december 2009

Na een paar nachten Mar del Plata zijn wij vorige week woesdag vertrokken richting Puerto Madryn, in Mar del Plata waren de autoriteiten behoorlijk hardnekkig om de uitklaar procedure af te maken volgens hun regels. De stad vonden wij niet zoveel. De eerste dag hebben wij met een achterlijke wind 200 mijl afgelegd, de tweede dag was er 1 met veel onweer, harde zuidelijke wind, zwaar gereefd en met stagfok, de derde dag was er 1 van heel weinig wind, dus motorren.  Carl als  voormalig multihullzeiler is dit nog niet zo gewend, maar ja met 40 liter benzine voor twee buitenboordmotorebn kun je ook niet veel praatjes hebben.



Hij geniet met volle teugen van zijn wachtjes, kacheltje aan, warm water en 6 mijl per uur naar het volgende haventje. Uiteindelijk zijn wij beide solozeilers en dan is het een ongekende luxe om na twee uur wacht weer twee uur in je warme bedje te kunnen stappen. Uiteindelijk hebben we 540 mijl gevaren in drie dagen plus 2 uur. Un Puerto Madrin werden wij  wel zeer gastvrij ontvangen door de locale commodore Malebo en een assistent van de plaatselijke WS vereniging.. Wij  hebben hun direkt een in Argentinie gestookte zeer oude genever aangeboden en vernamen later dat dit toch wel een behoorlijk sterke drank was, de ijsblokjes vonden ze ook heel bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten