Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

vrijdag 4 februari 2011

Tumaco.

We raken aardig ingeburgerd in Tumaco en Isla del Morrro, en bevriend met de commandant van de basis Andres M.Zambrano Garcia. We zwemmen in een hotel, gaan in de avond met hem uit eten, gebruiken zijn kantoor en hebben ook samen een intervieuw voor de Colombiaanse radio. Het is net of we de man al jaren kennen, heel vertrouwd. Op een avond loopt het marine onderzoekschip de ARC Gorgona binnen om een zoekactie te beginnen naar 1 van de 4 vissersboten waar op volle zee door piraten de buitenboordmotoren van gestolen zijn, het betreft meestal 75 tot 100 pk motoren. De vissers kwamen uit Equador en dreven voor de kust van Colombia. 3 van de 4 boten waren al gevonden en werden op de ARC Gorgona geladen en samen met de vissers teruggebracht naar de marine van  Equador, daarna zou het schip verder zoeken. De ARC Gorgona zelf was een prachtig onderhouden zweeds schip, wat al 55 jaar in Colombia rondvaart, kreeg van de trotse gezagvoerder een uitvoerige rondleiding over het schip. Overigens weten we niet hoe het met de zoekactie is afgelopen, we waren natuurlijk toch een beetje ongerust dat zulke dingen voor deze kusten gebeuren, gelukkig om jullie gerust te stellen is ons tot Panama niets overkomen!
17 januari vertrekken we naar een eiland voor de kust van Colombia, Isla Gorgona 80 mijl westelijk van Tumaco.




Eigenlijk wil ik een nacht in een delta van een rivier ankeren maar dit wordt door Andres ontraden want daar opereren de drugssmokkelaars, hij wil dus dat we in de nacht vertrekken en bij daglicht deze delta passeren, zo doen we het dus ook, we worden op de landradar gevolgd.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten