Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 10 juni 2013

Florida-Bahamas

Aangekomen in Fort Lauderdale huren we wederom een auto en maken een rondje Everglades-Fort Meyer-Orlando- Daytona en weer terug naar de boot. Onderweg bekijken we de bekende plekken o.a. Epcot en een schitterend museum van oude Navy toestellen, die werden gerestaureerd door vrijwilligers. De dagen vliegen om en breng Jelle weer naar Miami voor de terugreis, schitterende weken gehad vonden we beiden! Zelf blijf ik nog een weekje in Lauderdale om op[ een goede wind te wachten voor het traject Bahamas en Bermuda. 7 mei vertrek ik en anker de volgende dag bij Strangers Cay op dee Bahamas. Wil hier niet inklaren want een cruising permit kost 300 dollar en wil de volgende dag toch door naar Bermuda.
De overtocht van 750 mijl doe ik in 5 dagen en krijg alle weer voor de kiezen, windstil tot 35 knopen de laatste halve dag, moe maar voldaan het anker er in op St,.John.  Hier is het erg druk want een deel van de ARC ligt hier nog. Onderweg naar Bermuda gaat er wel eens iets fout want er liggen verschillende schepen zonder mast of met behoorlijk zware schade. Ook veel Hollanders en wordt dus al spoedig overal uitgenodigd, ook  om aan een netje op de SSB mee te doen.  Maandag 20 mei vertrokken uit Bermuda samen met de Tarpan en Sailaway richting Azoren. De eerste week weinig mijlen gemaakt maar de tweede week gaat het heel goed. Kom na 13 dagen bij Horta aan, de twee andere boten een dag later. Faial is een prachtig eiland had dit niet verwacht. Hier komt mijn opstapper Ruud aan boord. Met Anja en Bram van de Tarpan maken we een schitterende wandeling rond de3 krater van de vulkaan op Faial. En later hebben we nog een etentje met alle zeilers die deze oversteek min of meer samen hebben gedaan, heel gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten