Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 10 juni 2013

Cuba

Zo vrienden, zijn eindelijk weer in staat om nieuws op de blog te zetten. Mijn oude Aldi laptop was gecrashed, Ruud die op de Azoren aan boord gekomen is heeft de reserve laptop meegenomen. Om weer even het verhaal te beginnen, eind maart ben ik alleen naar Isla Mujeres gevlogen waar we de boot hadden achtergelaten. Begin april ben ik alleen naar Cuba vertrokken richting Marina Hemmingway vlakbij Havanna. Prima overtocht gehad en aan de noordwestkust van Cuba in een paar dagen achter het rif naar genoemde marina gezeild. Lig pal voor een hokje waar permanent een bewaker in zit dus de boel hoeft niet op slot. Zie een aantal schepen liggen die hier om wat voor reden achtergelaten zijn, b.v. die met de motor aan dek. Na enige dagen kwam daar zoon Jelle aan boord. Samen met hem hebben we een auto gehuurd en hebben een paar dagen op het westelijk deel van Cuba rondgereden. Prachtig!
Natuurlijk ook de stad  Havanna uitgebreid bekeken. Omdat Jelle maar 2 weken heeft zijn we daarna naar Key West gevaren op een knobbelig zeetje. Aldaar na een moeilijke incheck procedure een nacht in een decadente marina gelegen voor 130 dollar. Maar goed toch wel leuk,
maar de volgende dag maar een ankerplaats opgezocht in het plaatsje Maraton. Daarna door via Miami naar Fort Lauderdale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten