Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

donderdag 16 december 2010

Equador.

Zo rond 7 december zitten we al een paar duizend mijn noordelijk van Valdivia waar we vertrokken zijn en naderen de grens van Peru en Equador. De plannen die we hadden zijn al enige malen veranderd. Het laatste plan is de boot in Guayaquil te leggen en vanuit daar naar Cuzco Peru te vliegen. De dames hebben hun vertrekdatum al verzet naar 27 december. Enfin bij Punta Parinas, de ingang van de baai van Guayaquil vliegen we met een zuidelijke wind van 30 knopen door een veld boortorens nog van Peru. Al surfend voor de wind loopt de snelheid op tot 15 knopen. Maar we zeilen er niet alleen want het barst van zeilende vissersscheepjes van maximaal 6 meter lang die daar halve wind zeilend aan het vissen zijn , duurzaam vissen of niet soms! Respectvol kijken we naar deze mannen die met zeilen uit de lappenmand een boterham proberen te verdienen. Wat verderop wordt ons door gemotoriseerde vakbroeders vis aangeboden.
Weer in de avond zeilen we Canal Jambeli binnen en ankeren bij een garnalen kwekerij kompleet met uitkijktorens.Lekker klimaat om iets te ondernemen! Aan een bewaker gewapend met een pistoolmitrailleur, vraag ik toestemming om water te tanken en te ankeren. Het is goed.




Het is een prachtige delta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten