Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

zondag 28 februari 2010

Laatste stuk van kanalengebied.


Zondag de 21e komen we via Canal Darwin in Canal Moraleda, er staat nog steeds zuidenwind dus de lapjes kunnen er weer op. We zien onze eerst echte zeeleeuw op een rots met zijn harem en tijdens het varen tussen de eilanden zien we zelfs een eilandje dat naar de Job is vernoemd. We willwn naar Melinka maar daar aangekomen is het een groot windgat dus gaan we maar verder naar Caleta Boca Chica, om vanuit hier over te steken naar het eiland Chiloe. e ziet dat je wat meer in de bewoonde wereld komt want we zien steeds meer schepen, bebouwing en veel zalm en oesterkwekerijen. Vooral de zalmkwekerijen zijn initiatieven van Noren. Boca Chica is prachtig, weer veel dolfijnen, vogels en een mooi landschap met een heerlijk zonnetje erbij, we zijn echte bofkonten. Op de wal staat een door vissers gesticht kapelletje, schattig ingericht. Er kunnen kaarsen gebrand worden voor overleden familieleden en vrienden wat ik dan ook doe.
Een plek die ik niet snel vergeten zal. Dinsdag de 23e zeilen we naar Quellon op het eiland Clioe, prachtige begroeide heuvels met koeien, paarden en in het stadje zelfs autos. We kunnen hier de site bijwerken en inkopen doen. Een paar uur later komt de Delphin ook binnenlopen. De volgende dag wordt hun buitenboord motor gestolen, schijnt hier vaker te gebeuren, enfin wij roeien altijd zal ons dus niet overkomen.
Het landschap is hier soms echt Engels, dan weer Italiaans zoals in Toscane en er zijn mooie inlets(baaien). In 1 ervan ontmoet ik op het strand de wierduiker Martin met zijn vader en kinderen. In de avond komt hij bij ons aan boord een borreltje drinken en hij schooit bij vertrek omwat wijn, we geven hem een fles. Zijn bijboot is een stuk piepschuim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten