Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 31 december 2012



Ola beste mensen, we zijn weer in de lucht. Sinds ons vertrek in november hebben we bijna geen gelegenheid gehad de blog bij te werken omdat de internetsnelheid in Belize en Mexico in de afgelegen plaatsen te traag zijn voor het verzenden van fototjes. Enfin, hier een klein begin van onze belevenissen. Na een weekje klussen aan de boot o.a. watermaker en wc in La Ceiba Honduras zijn we vertrokken naar Roatan, een eilandje voor de kust van Honduras. Eigenlijk wilden we naar Cayos Cocinas, een nationaal parkje, maar de westenwind maakte het niet mogelijk hier te ankeren. Eenmaal op Roatan geankerd in French Harbour,  hebben we veel regenbuien gehad. Ook hier weer een antal mensen weer gezien die we al eerder in La Ceiba hadden ontmoet. Hebben een probleem met ons reserve rubberbootje, de vuldoppen waren zoek, hebben er 1 laten maken had nog een reserve aan boord. Bootje is te klein voor grote afstanden dus zal proberen er 1 op de kop te tikken. Hebben nu een bootje geleend van Robert maar wil hem over een week weer terug hebben.
Na een weekje hebben we het wel gezien op Roatan en gaan de geleende boot terugbrengen naar La Ceiba. We gaan weg met redelijk weer maar halverwege gaat het hard regenen en waaien, we zien niets meer, en de zee is ruw. De boot is in ieder geval weer lekker schoon. Eenmaal aangekomen mogen we de pick up van Robert gebruiken om de laatste boodschappen te doen want we willen zo snel mogerlijk richting Belize, het is bloedheet in de stinkende visserijhaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten