Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 31 december 2012

Belize City

We varen hier in het zuiderlijk deel van Belize alleen maar dagtochten van tussen de 10 en 20 mijl. Na Placencia hebben we geen cruisers meer gezien die naar het noorden varen en slachts 1 die zuiderlijk ging.
Wel een onder amerikaanse vlag varende tot jacht omgebouwde urker bokker. 5 mijl zuid van Belize City is een marina maar horen van een voor ons varende zweed dat de toegang erg ondiep is, dus maar ankerenonder de stad bij een olieoverslag. Vaak staat er rond deze tijd een pittige noorderwind zodat je vaak een oppertje moet opzoeken. We willen eigenlijk binnendoor (achter het rif) naar de uitklaarhaven San Pedro varen maar lopen vast op een te ondiepe geul, meer oostenljik proberen we het nog een keer maar ook hier staat niet meer dan 1.50 meter water. We worden overigens in dit laatste geultje gewaarschuwd om voorzichtig te varen wegens de aanwezigheid van zeekoeien met pas geboren jongen. Deze dieren zijn nu natuurljik beschermd maar vroeger werd hier veel op gejaagd. De ons volgende zweed heeft inmiddels ook begrepen dat we niet verder kunnen dus gaan we zuid varen naar het English Channal, de geul waar ook de cruisschepen die naar de stad Belize varen, zee weer opgaan. Dicht bij open zee gaan we weer voor anker om de volgende dag verder te gaan.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten