Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

maandag 31 december 2012

Bahia Ascencion

Deze baai is de tweede die we bezoeken.  De vorige was onbewoond op een kleine nederzetting na die we vanwege wind en diepgang helaas niet konden bezoeken. Bahia Ascencion heeft volgens de pilot een leuk klein vissersdorpje waar veel op kreeft wordt gevist. Af en toe kan je merken dat de tekst in de pilot (vaarwijzer) een tweede druk is en 10 jaar oud is.  Geen kreeftenvisser of kreeft te zien maar wel colonnes 4 weel drives, die onder het stof van de zandwegen in de smalle straatjes geparkeerd staan. Rood verbrande amerikanen zijn blijkbaar betere handel dan kreeften. In grote groepen worden ze de baai ingenomen om naar dolfijnen te kijken, en voor die er een hoop geld voor over hebben, do flyfishing.
Leek mij trouwens ook wel wat dus vraag wat kost een middagje vliegvissen, twohundred was het antwoord. Kom dus keurig op tijd met mijn 200 pesos op de steiger blijkt het $ 200.-- te zijn. Zeeuwen bent zunig dus maar niet. Punta Allen heette het dorpje, hebben er 4 dagen gelegen, super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten