Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

woensdag 23 februari 2011

Vogelaars.

Voor de nachtjes in de ecolodge worden we opgehaald door een taxi, niet zo eco dus. Onze kamer is zo groot als een flink appartement heeft 2 toiletten, bubbelbad met uizicht op de prachtige tuin, dus alles very eco!. We ontmoeten een aantal gasten die behoren tot de doelgroep van deze lodge n.l. birders (vogelaars).
Als we in de middag met een gids een wandeltocht door het oerwoud maken naar de zoveelste waterval die we op onze reizen hebben gezien wordt mijn blauwe verrekijker met peilkompas kritisch bekeken. Vogelaars hebben bijna altijd groene verrekijkers. Ik vertel hun dat mijn kijker speciaal voor zeevogels is en dat ik kan zien welke kompaskoers ze vliegen. Later horen ze natuurlijk dat wij zeilers zijn en eens lekker willen relaxen op het vaste land, ook uitslapen dus.  zoniet de vogelaars want die stommelen om 4.30 uur al op de gang om buiten naar de ontwakende birds te kijken. Met de gids hebben we trouwens wel 10 soorten mieren, 3 kikkers maar geen enkele vogel gezien. Bij het ontbijt zitten de hoofdzakelijk amerikaanse birders ook al met kijkers en een vogelboek bij de hand te eten. Overigens heel aardige en zeer reislustige mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten