Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

woensdag 23 februari 2011

Richting Carieb.

Gelukkig hebben Silvia en Del nog een dag speling want we worden aan een boei gelegd en moeten tot de volgende dag, maandag 1300 H wachten voor de laatste 3 sluizen. Gelukkig hebben we genoeg eten en drinken aan boord maar het is wat krap met 6 man op een boot die voor 2 personen is ontworpen. Maar het is gezellig en de tijd vliegt. De volgende dag zijn de loodsen weer op tijd en gaan we richting locks. We moeten voor een tanker van 250.000 ton liggen. De pilot in charge op de grotere boot heeft niet alles in de hand. Er staat behoorlijk wat wind, en met deze wind dwars wil hij dat we naast hem komen om te koppelen. Dit gaat moeizaam want wij waaien zonder boegschroef steeds weg. Er is geen ruimte meer om tegen de wind te koppelen, maar uiteindelijk lukt het. Als we voor de al opstomende tanker aan het einde van de sluis komen staan er op de sluis maar aan 1 kant mensen om onze lijnen aan te pakken. Ook is de sluis te kort voor de tanker, sleepboot en jachten, en als je dat ding aan ziet komen dan schrik je.
Er wordt snel besloten dat wij tegen de sleepboot aan moeten waardoor de tanker 20 meter extra krijgt.


Na veel gedoe liggen we en hebben we weinig te doen, alleen de zware zeilboot ligt nu buitenop en trekt behoorlijk aan de lijnen. Het schutten gaat voorspoedig en als de laatste deuren openen zien we het blauwe water van de Carieb voor ons. We droppen onze voortreffelijke linehandlers in de jachthaven van Colon en blijven hier een nachtje tussen de megajachten. De volgende dag vertrekken we richting Portobello, een leuke baai ten oosten van Colon, dus hakken tegen de wind in, gelukkig is het maar 20 mijl. Hier in Portobello liggen veel jachten te wachten voor transit richting Pacific en zo blijkt, veel op onderdelen van zaken die allemaal kapot gegaan zijn. Wij gaan nog een stukje verder oostelijk naar de San Blas eilanden waardoor de oversteek richting Honduras wat beter bezeild is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten