Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

donderdag 25 februari 2010

Straat Magallanes

Om in se Straat Magallanes te komen kun je een door de armada verboden kanaal nemen wat de te varen afstand met 50 mijl verkort, spaart tijd en diesel want zeilen zit er praktisch niet bij. Toch nemen we de normale lange route door Canal Magdalena met prachtige vergezichten, we hebben nog 600 liter diesel aan boord. In het eerste deel wat wij van Magallanes bevaren schijnen veel walvissen voor te komen en verdomd al snel zien we de eerste ademwolk en een staart boven water. Het is onze eerste walvis sinds Buenos Aires.
Verderop bij het eilandje Carlos III stikt het van de humpback whales. Toch is het niet makkelijk op het juiste moment een foto te schieten. Het afval wat we maken begint een probleem te worden vandaar dat ik maar besluit een deel op een lekker vuurtje te verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten