Over ons

Wij, Tyne en Pieter Bos wonende in Ternaard-Friesland, varen met ons zelf gebouwde schip, gedurende een aantal jaren rond Zuid en Noord Amerika. Een deel van onze route komt overeen met de route gevolgd door de russische marineman Adam von Krusenstern in de achtiende eeuw. Wij zijn vertrokken in 2008.

woensdag 20 januari 2010

Hoppner

Als we goed en wel liggen maak ik een tochtje met de bijboot. Kom bij een riviertje en daar staat plotseling een koningspinguin, midden in het zoete water, een soort die hier sowieso niet thuishoort, rustig te zonnen en helemaal niet bang voor mij, kan hem/haar rustig fotograferen. De volgende dag beklim ik de naastliggende berg Montos Los Tres en krijg prachtige uitzichten kado. Het terrein is moeilijk begaanbaar door lage begroeiing en een zachte vochtige moslaag, Carl blijft op de boot omdat hij geen bergschoenen meer heeft.

Het weer is niet geweldig maar we genieten toch enorm. Dinsdagochtend de 12e bel ik Jelle met de Imarsat en vraag om een gribfile. Het weer is niet goed en we besluiten een paar dagen naar de marinebasis te gaan in Puerto Parry , slechts een paar mijl oostelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten